Showing posts with label football. Show all posts
Showing posts with label football. Show all posts

Thursday, November 23, 2017

23 Nov 2017, Day 96

Question 1:
What term describes what an actor breaks when he addresses the audience directly from stage, like in Hamlet’s “to be or not to be” soliloquy? Answer: Breaking the Fourth Wall.


Please see Day 95 for the explanation.

Question 2:
In the longest-running prime time sports program on TV, what was the nickname of the person who replaced Don Meredith during the 1974 pre-season? Answer: The Hammer.


Please see Day 72 for the explanation.

Question 3:
What kind of parent does a dad describe himself as in the 2012 Academy Award-nominated movie set in Hawaii? Answer: The Back-up parent.


First you need to know what film that attracted the Academy's attention was set in Hawaii. Place 2012 Academy Award-nominated movie Hawaii in the search field to get the answer, The Descendants, on the first page. Next, look for movie quotes from that film. Use "The Descendants" movie quotes to come up with a list of pages that might have the information. I used a page on IMDb to find my answer.

Saturday, November 18, 2017

18 Nov 2017, Day 91

Question 1:
In 2012, Forbes reported that the world's most valuable sports team of the 2011 season was worth how much more than the Dallas Cowboys and New York Yankees combined? Answer: Unknown.


Let me state that most of the math problems I never understand. The reason why might have to do with sloppy math on my part or their (usually mine). But this problem doesn't make sense.
Let's start with how to get the material. Input forbes richest sports teams 2011 in the search field. You will come across 16 Jul, 2012 article of Forbes. Manchester United headed the leaderboard at $2.23 billion. But the combined worth of the Dallas Cowboys and New York Yankees is $3.7 billion, $1.47 more than Manchester United. The question stated that Manchester United is worth more than those two teams, but this is false. The only way to make that truth would be for Manchester United to be worth more that $3.7 billion.


Question 2:
Who is the son of the actress who played the mother-in-law of the “Sex and the City” character who graduated Harvard? Answer: Ben Stiller.


Please see Day 54 for the explanation.

Question 3:
The club that was established in 1935 to promote safety in the game of American football was named after a player with what nickname? Answer: Tiny.


Please see Day 67 for the explanation.

Saturday, February 27, 2016

27 Feb, 2016: Day 74

Question 1:
Stewart-Haas Racing made an agreement with Tommy Baldwin Racing that guaranteed what female driver a spot in the 2012 Sprint Cup Opener? Answer: Danica Patrick.


Please see Day 6 for the explanation..

Question 2:
What famous college football coach was a "letterman" in 4 sports during his college years, and whose overall coaching record was 142-72-18? Answer: Homer Norton.


This question is in relation to the one posted on Day 1. For a solution try inputting in the search field 142-72-18 sports record.

Question 3:
What city is the setting of the first of two Pulitzer Prize-winning plays by the man who introduced us to Blanche and Brick? Answer: New Orleans.


If you studied theater you would know the charaters from Tennessee Williams' work, A Streetcar Named Desire being the most famous. You can find it by using Pulitzer Prize-winning plays Blanche as a seed of your search. When you find the play note the setting.

Thursday, February 25, 2016

25 Feb, 2016: Day 72

Question 1:
In the longest-running prime time sports program on TV, what was the nickname of the person who replaced Don Meredith during the 1974 pre-season? Answer: The Hammer.


For starters, do a Wikipedia search on Don Meredith. He was the orginal on air talent on ABC's Monday Night Football. With that infomation type don meredith replacement "monday night football" 1974 to come across with Fred Williamson's brief tenure on the program.

Question 2:
Early in Conrad's 1903 novella, Marlow makes a comment "one of the dark places on earth". About what place does he say this? Answer: London.


Please see Day 67 for the explanation..

Question 3:
In the 2011/2012 Official Rules of the NBA you will learn the definition of what term on page 21? Answer: legal goal.


Because this question was formulated in 2012, it's important to find that version of the rule book. Try "Official Rules of the NBA" 2012.

Saturday, February 20, 2016

20 Feb, 2016: Day 67

Question 1:
What field of work was shared by the parents of the man with the middle name Gamaliel, who served as a U.S. Senator from 1915-1921? Answer: medicine.


Okay, the first thing we need to do is find who has that middle name before we find what his parents did for a living. Type Gamaliel U.S. Senator 1915-1921 into the search field. The answer is the 29th President of the United States, Warren G. Harding. Using Wikipedia to look at his biography you can look at his parents profession for the answers.

Question 2:
Early in Conrad's 1903 novella, Marlow makes a comment "one of the dark places on earth". About what place does he say this? Answer: London.


This is related to a similar post. Use that link to find how to get the title of the novella. I thought that Marlow's description of the Congo was foreboding, but seat of English power is more so. To get to the answer type heart of darkness "one of the dark places on earth".

Question 3:
The club that was established in 1935 to promote safety in the game of American football was named after a player with what nickname? Answer: Tiny.


This is related to a similar post. Use that link to find how to get the name of the club. Instead of using Google to find the answer to this question you could use Wikipedia. Search for Maxwell Football Club. The answer is contained inside.

Wednesday, January 6, 2016

06 Jan, 2016: Day 27

Question 1:
There are approximately 1 million ants for every how many people on the planet? Answer: 1.


One person per every 1 million ants. Yes, you got it right. Assuming were not the only ones who asked how many ants per person, the answers were fairly across-the-board. It's somewhere between 1.6 million and 1.4 million per person. If you're looking for 1 million ants it would be 0.625 and 0.714 of a person, respectively.

Spent some time trying to research this out, looking for different result and I didn't find any. So, I start plugging in numbers. Looking at the hint (Yes, I looked at the hint. As with another puzzle, mathematics is not my strong suit) I knew that I had 99 different combinations. The first one, being "1" worked.

What Google probably did was to round up to the nearest individual human unit. Knowing that we will be looking for either 1.6 million or 1.4 million they likely figured this was best. It's a trick question.


Question 2:
What player's status for the 2012 Super Bowl was questionable in January after he missed practice for the second day in a row due to an ankle injury? Answer: Rob Gronkowski.


Using 2012 Super Bowl ankle injury as the seed for the search, the search results will pull up information on the New England Patriots's tight end. Apparently he is a glutton for injury. His ankle was not the only infliction.

Question 3:
What is the name of the twin of the wife of the Super Bowl XXXVI MVP? Answer: Patricia.


This is a two-part question. First, we need to find the Super Bowl XXXVI's most valuable player (Super Bowl 36 mvp), who is cornerback Tom Brady of the New England Patriots, Rob Gronkowski's teammate. Next, we have to find his wife and her twin sister. Looking at Tom Brady's Wikipedia entry we see that his wife is the supermodel Gisele Bündchen. Her younger twin sister is named Patrícia(Gisele Bündchen twin sister), but Google will insist that her name is Patricia.

Friday, December 25, 2015

25 Dec, 2015: Day 15

Question 1:
What year was the term that refers to the four-year period between Olympic Games first used? Answer: 1896.


For clarification, Google is asking for the modern Olympics, not the ancient Olympics. it would help to know what the four year span between Games is called. That way you can find out when it was first used, historically and contemporarily. four-year period between "Olympic Games" will get the answer Olympiad. Looking further into the results one runs across the first modern Olympics, which was held in Athens, Greece.

Question 2:
In the Roger Federer biography, "Quest for Perfection", the author describes her first meeting with Federer in what year? Answer: 1996.


Look up rené stauffer roger federer meeting. On the first page of results Google have a list of results that described a meeting between the author and the tennis phenom. One of those sports articles has the age of Federer at the time the meeting and the byline date. You can extrapolate the year they met from that information.

Question 3:
What former Baltimore Colt inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1968, published an autobiography in 1987? Answer: Art Donovan.


FYI: I use Wikipedia to crack this question. First, look up the list of players in the Pro Football Hall of Fame. Next, you want to find all the inductees for 1968(there are seven). I looked at every single Wikipedia entry for a player who wrote a book in 1987. Hint: Fatso is the title of the book.

Merry Christmas to all, and to all a good night!