Showing posts with label Pro Football Hall of Fame. Show all posts
Showing posts with label Pro Football Hall of Fame. Show all posts

Thursday, August 2, 2018

2 Aug 2018, Day 119

Question 1:
What is the term for the traditional ritual by which officers in the UK's Royal Navy are retired? Answer: dining out.

When you try traditional ritual officers UK Navy retired you will see others like myself answering this question, but you will also find source articles.


Question 2:

The private papers of what scientist had to be decontaminated for two years in the 1990's before being put on file at the National Library in Paris? Answer: Marie Curie.

Please see Day 65 for the explanation.


Question 3:

In a 2005 ceremony inducting Dan Marino to the Football Hall of Fame, who was the recipient of Dan's “one last pass” thrown from the podium? Answer: Mark Clayton.

Please see Day 84 for the explanation.

Sunday, November 26, 2017

26 Nov 2017, Day 98

Question 1
In a 2005 ceremony inducting Dan Marino to the Football Hall of Fame, who was the recipient of Dan's “one last pass” thrown from the podium? Answer: Mark Clayton.


Please see Day 53 for the explanation.

Question 2:
What American museum paid $6.9 million to exhibit artwork on loan from the Louvre from 2006-2009? Answer: High Museum of Art.


In this question required a little bit more digging on my part to come up with a optimal search query. Input in the search field $6.9 million artwork American museum, you'll see a New York Times article about this once-in-a-lifetime loan. Too bad I was in the middle of art school to enjoy it.

Question 3:
What name did the stylist, who employed Brad Goreski until October 2010, choose for her first child? Answer: Skyler.


Please see Day 84 for the explanation.

Monday, November 13, 2017

13 Nov 2017, Day 86

Question 1:
What former Baltimore Colt inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1968, published an autobiography in 1987? Answer: Art Donovan.


Please see Day 15 for the explanation.

Question 2:
What traffic circle with a "square" name is located just south of the site where the author lived while writing "The Seven Pillars"? Answer: Smith Square.


Please see Day 19 for the explanation.

Question 3:
Besides the Gorilla Press, what famous finishing move did the face-painted “Warrior” famously use on Hulk Hogan to end the match on April 1, 1990? Answer: splash.


Please see Day 33 for the explanation.

Saturday, February 6, 2016

6 Feb, 2016: Day 53

Question 1:
In what European capital can you view the city's first nude statue by Sir Richard Westmacott erected in 1822? Answer: London.


Please see Day 28 for the explanation.

Question 2:
What sportscaster, known for his catch phrase, “Oh my!” joined CBS in 2000 as a play-by-play announcer for the NFL? Answer: Dick Enberg.


Use the quote along with other information from the question to come up with an answer. Type “Oh my!” sportscaster CBS and you easily find what you are looking for.

Question 3:
In a 2005 ceremony inducting Dan Marino to the Football Hall of Fame, who was the recipient of Dan's “one last pass” thrown from the podium? Answer: Mark Clayton.


It's not Dan Marino suggesting to Alex Baldwin about building a snack stadium, but it's pretty cool and recognizing a former teammate. Let's make this simple. Place in the search field Dan Marino last pass 2005 and within the search results you will find event details of Dan Marino's induction in the Hall of Fame, throw to the ex-Fins wide receiver.

Friday, December 25, 2015

25 Dec, 2015: Day 15

Question 1:
What year was the term that refers to the four-year period between Olympic Games first used? Answer: 1896.


For clarification, Google is asking for the modern Olympics, not the ancient Olympics. it would help to know what the four year span between Games is called. That way you can find out when it was first used, historically and contemporarily. four-year period between "Olympic Games" will get the answer Olympiad. Looking further into the results one runs across the first modern Olympics, which was held in Athens, Greece.

Question 2:
In the Roger Federer biography, "Quest for Perfection", the author describes her first meeting with Federer in what year? Answer: 1996.


Look up rené stauffer roger federer meeting. On the first page of results Google have a list of results that described a meeting between the author and the tennis phenom. One of those sports articles has the age of Federer at the time the meeting and the byline date. You can extrapolate the year they met from that information.

Question 3:
What former Baltimore Colt inducted into the Pro Football Hall of Fame in 1968, published an autobiography in 1987? Answer: Art Donovan.


FYI: I use Wikipedia to crack this question. First, look up the list of players in the Pro Football Hall of Fame. Next, you want to find all the inductees for 1968(there are seven). I looked at every single Wikipedia entry for a player who wrote a book in 1987. Hint: Fatso is the title of the book.

Merry Christmas to all, and to all a good night!