Showing posts with label In the Court of the Crimson King. Show all posts
Showing posts with label In the Court of the Crimson King. Show all posts

Thursday, May 19, 2016

19 May, 2016: Day 79

Question 1:
The 2010 tennis match that lasted 11 hours and 5 minutes beat the previous record for the longest match by how many hours? Answer: 4 1/2 hours.


Please see Day 43 for the explanation.

Question 2:
What was the profession of the man who served as foster father to the title character of a 1980's sitcom about a little girl and her dog, Brandon? Answer: Photographer.


The sitcom was Punky Brewster starring Soleil Moon Frye, co-starring George Gaynes(who acted as a reoccurring character in the Police Academy movie series) as the old, grouchy photographer that adopts Punky. You can get this by using 1980s sitcom dog Brandon for a search query.

A side search:
Ms. Frye suffered from macromastia in her teen years, thus putting a damper on her acting career. To correct this she underwent reduction mammaplasty. What medical procedure is the opposite? Place answers in comments below.


Question 3:
In a famous King Crimson debut album cover, the character's terrified eyes are looking down towards what side of his body? Answer: Right.


Please see Day 28 for the explanation.

Thursday, January 7, 2016

07 Jan, 2016: Day 28

Question 1:
In what European capital can you view the city's first nude statue by Sir Richard Westmacott erected in 1822? Answer: London.


I'm not up on British Neoclassic sculptor, so no further comments. Plug into the search field sir richard westmacott statue 1822 for the answer, which contains images of his greater than life sized bronze "Achilles", in dedication to Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington.

Question 2:
The Curatorial Director of the Rock and Roll Hall of Fame Museum authored a book describing 50 years of what rock band? Answer: The Rolling Stones.


Well, if it was neither The Rolling Stones or The Beatles this might have made for an interesting search. But I guessed The Rolling Stones, so there you go. Finding the answer without guessing: curator Rock and Roll Hall of Fame book will give results on Howard Kramer's passion, Rolling Stones : 50 years of rock.

Question 3:
In a famous King Crimson debut album cover, the character's terrified eyes are looking down towards what side of his body? Answer: Right.


Please see Day 3 for the explanation.

Sunday, December 13, 2015

13 Dec, 2015: Day 3

Question 1:
What star in the Milky Way passes all five tests scientists require for it to be a candidate for extraterrestrial life? Answer: Alpha Centauri A.


After inputting 5 tests life on planet star and getting Tau Ceti, I tried 5 tests life on star "Milky Way". One of the first pages was from Lawrence Berkeley National Labs with the correct answer.

Question 2:
Who played, Delores, the girlfriend of the eponymous lead character in the mostly-true Tim Burton film about the legendary director of notoriously bad movies? Answer: Sarah Jessica Parker.


Okay this one was easy because I was a mass media minor in college and Ed Wood was covered in the first day's class of film history(he was also extra credit for an exam).What if you didn't know Ed Wood or seen the film?  Try character Delores "Tim Burton". The first page is IMDb about the 1994 film Ed Wood. Look in the list of characters for Dolores Fuller.

Question 3:
In a famous King Crimson debut album cover, the character's terrified eyes are looking down towards what side of his body? Answer: Right.


Using Google Image, king crimson covers. Plenty of images that match that description, I used the image from English Wikipedia.